Saturday, May 21, 2011

19 MAY 2011

Masa semakin singkat, masih banyak yang belum diceritakan, kisah Adam, Nur dan Aidil, kisah percintaan, pengorbanan, perpisahan dan perjalanan pulang ke jalan yang diredhainya
 salam...
lame gile x update blog ni kan...
nak kate bz,x la bz..
byk je mase na update nye tp.....
MALAS~
hehhehe =P
ok la..
back to the topic..
klu korang tgk pict nan ayt kat atas tu pon korang da taw kan aq na cite pasal ape...
hehhehe..
sangat seronok dapat meluangkan masa tgk filem NUR KASIH the movie pd hari khamis lalu bersama 2 bdk sengal atau dgn nama lain GOGUMA  iaitu


seriously,filem NUR KASIH the movie ni merupakan filem melayu yang TERBAIK !!
cayalah  khabir bakhtiar sbb wat filem yang TERBAIK DARI LADANG...
sampai kazen aq y sengal (yana) lepas je tgk cite ni die surh org pggl dia NUR...
hahahahha..
ngok ngek toll..
profile pict kat fb pon yana buat gamba dia nan remy ishak aka adam,..
aigoo..

kenapa??
x percaya??
tgk la trailer..
aq ase x pyh aq bg link trailer tu kan??
sbb korang blh search sndiri kan..
hehehhehe
korang tgk trailer pon rasemcm gempak kan..
hehehe
Filem ini mengisahkan sepenenuhnya tentang kisah cinta Adam kepada Nur


Filem yang berjaya membuat penonton hiba dan meruntun jiwa dan beremosi, seriouly,majority org y tgk cite ni  mengalirkan air mata tanpa dipaksa .. begitu hebatnya lakonan Nur Aminah (Tiz Zaqyah) dan Adam (Remy Ishak).


Nur Kasih The Movie juga dipenuhi dengan kepayahan ranjau hidup yang dihadapi oleh Nur, Adam dan keluarganya...abang kepada Adam iaitu Aidil (Fizz Fairuz) turut merasa kebahagian yang tanpa penghujung bila beliau kematian isterinya Alyah (Ayu Raudah) disaat dia memerlukan kasih sayang seorang isteri dan kasih sayang seorang ibu buat anaknya.









Dari segi Sinematografi memang 5 Star!! terbaik sangat, begitu juga dari segi CGI nya, memang berkesan seolah-olah real seperti ketika penggambaran di Jordan berlaku kejadian tembak menembak dan Nur turut ditembak (dalam mimpi adam yea) hehe, betul-betul nampak real, tahniah buat Khabir Bahtia dan team Nur Kasih The Movie
Dari segi Muzik Nur Kasih The Movie memang terbaik, tahniah buat pengarah Muzik Nur Kasih The Movie iaitu Hafiz Hamidun yang mana berjaya menyatukan situasi dan muzik. Tahniah!
Oh yea tak bolehlah nak cerita lebih-lebih nanti korang taknak ke panggung pulak, better pergi tengok di panggung, sebab kalau tak tengok filem nie korang betul-betul rugi, terutamanya fans Nur Kasih.







Ingat hanya di pawagam yea, so jangan berangan nak tengok di astro first sebab tagline promo Nur Kasih The Movie ini “HANYA DIPAWAGAM” siap capslock lagi tu, tak caya tengok je promo kat TV3…kikikiki.
So tunggu apa lagi, pi ler serbu panggung wayang, ingat bawa tisu sekali...


after watching the movie, we're heading to TC!!
teluk chempedak la...
heheh


kononnye na makn n amik agin laut kan..
malang memg x berbau..
bile kami diserang oleh seekor monyet yang gemuk sebanyak 2 kali..
abez makanan kitorg..





terkejut + takut py pasal membuatkan yana and myra bgun dr tmpat kitorg mkn and gelak smpi mengalir air mate..

aq??
hahahhahah
still kat tempat aq mkn semate mate na abez en makanan aq..
hehehhehe
aigoo ~

4 comments:

Anonymous said...

hahahaha...
t'baek seyhh..=)

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, ni yang bwat zwan rasa x sabaq tengok filem nur kasih nii.. hehe

☆ !€yNtAn B€lL!N€ ♥™ said...

thanx guys!!
hehhehe..
eh,zwan..
cepat2 pegi tgk..
rugi klu x tgk...
hehehe =)

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...

dgr citer pun, filem ni mmg dpt sambutan menggalakkan. ramai yg pi tgk.

SELAMAT BERPUASA

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE